Bloggen om Sims

Alla inlägg under april 2013

Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 15:45

Dags för ännu ett gameplay med min sim Emily Rose! För att läsa del 1 klickar du här, om du är ny till gameplayen. 


 

När Emily vaknar upp från sin skönhetssömn är klockan tjugo över fem och det är fortfarande mörkt ute. Hon bestämmer sig för att slappa lite i sängen innan hon går upp och gör frukost. Idag ska hon fortsätta att tjäna in lite pengar så att hon kan gå på universitetet som hon drömmer om. Hon vill också lära sig målarfärdigheten, så hon funderar på att måla vidare på sin tavla idag. 


 

Efter ett tag när det börjar att ljusna bestämmer hon sig för att kliva upp ur sängen och laga mat i köket. Hungrig är bara förnamnet på vad hon känner just nu. 


   


"Våfflor låter gott", tänker hon, så det får det bli. Hon förbereder maten och är så duktig att hon lär sig grunderna i matlagning! 


 

Hon äter på toaletten igen. "Jag måste verkligen köpa en stol när jag har lite mer pengar!" tänker hon. Emilys pengastatus är just nu 399 simdaler. Hon behöver minst 1000 simdaler, det är hennes mål. Men egentligen vill hon inte köpa några möbler förrän hon vet att hon kan komma in på universitet. Och för det behöver hon mycket mer pengar. 


 

Efter maten diskar hon och duschar. Nu är hon redo för den nya dagen! 


 

Emily går ut i trädgården och börjar måla på en gång. Nästan sekunden efter att hon har lyft penseln lär hon sig grunderna i målning och får 750 poäng i livslång lycka. 


Efter en stund ringer telefonen. Det är en möjlighet som ger Emily en chans att åka till Kina för att leverera en målning. "Det låter spännande!" säger hon. "Det gör jag!" 

Nu vet hon plötsligt vad hon ska göra. Hon ska spara pengar så att hon kan åka till Kina innan hon påbörjar studier vid ett unviersitet. Få chansen att upptäcka någonting först. Kina har hon aldrig varit i, Emily har inte haft chans att resa överhuvudtaget. Hon tar tacksamt emot möjligheten och det känns genast väldigt roligt. "Nu ska jag bara få upp min målarfärdighet så att jag kan lämna över något riktigt snyggt!" tänker hon. 


 

Emilys tavla växer fram sakta men säkert och hon ökar ytterligare ett poäng i målandefärdigheten. 


   

Tada! Nu är tavlan färdig. Emily säljer den för 30 simdaler. Nu har hon 429 simdaler sparade. 


 

Efter hon har sålt tavlan är Emily så varm att hon måste gå in en stund. Där inne har hon en uppfinnarbänk som fanns i huset när Emily flyttade in, då hennes pappa var mycket förtjust i att greja med saker. Emily vill också lära sig uppfinnarfärdigheten. Det är en av hennes önskningar. Därför sätter hon igång och börjar greja. 


Efter några timmars grejande har hon lyckats skapa mojängen som syns på bilden ovan. Yay! Hon blir stolt över sig själv. Hon lär sig grunderna i uppfinnande samtidigt som hon får ytterligare 750 poäng i livslång lycka. Hon säljer mojängen för fem simdaler, nu har hon 434 simdaler. 


 

På kvällen är det dags att laga mat igen. Denna gång blir det makaroner med ost. Mums! Hon tjänar ett poäng i matlagning och kommer upp till nivå 2 på färdighetsskalan. Nu kan hon laga Grilled Cheese och Karlsson Carbonara. Hon äter som vanligt på toaletten och går sedan och lägger sig, trött efter en lång dag. Här slutar också dagens avsnitt av Emily Roses Gameplay. Vi ses i nästa avsnitt! 

ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 09:11

Fick en fråga igår om vad pose player är för något och hur man använder det. Det tänkte jag besvara nu i detta inlägg! :) 


Vad är pose player? 

Pose player är en mod som gör att simmarna kan ställas upp i olika poser. Det är jättebra för fotografier och Sims-historier genom att man ge simmarna lite olika uttryck och sådana saker.


Hur laddar man ner det? 


Först av allt behöver du förbereda ditt spel för att kunna ta emot moddar. Det gör du genom att följa dessa steg i det här inlägget.  

När du har gjort detta hittar du Pose player här. Det är också på denna sidan du kan hitta många poser, men du kan också hitta poser på andra sidor, till exempel här.


Du installerar pose player genom att extrahera filen (om det behövs, är den från början i en .package-fil behöver du inte extrahera den!) och lägga in den i Mods-mappen i Electronic Arts/Sims 3-mappen. 


Ladda ner poser 

Jag rekommenderar Mod the sims för att ladda ner poser. Du klickar helt enkelt på downloads/Sims 3 och sedan skriver du i pose i sökrutan. Då kommer det upp massor av fina poser! Låt oss ladda ner en tillsammans: 


Jag vill ladda ner de här fina poserna från Mod the sims. 

Då klickar jag på download, kollar så att poserna är kompatibla med mitt spel (Det ser du längst ner på sidan vilka spel som behövs för att poserna ska fungera). Längst ner hittar jag också rar-filen som jag ska ladda ner. 

 


Längst ner i hämtningsmappen hittar jag mitt pose pack. Den kommer lägga sig i din hämtningsmapp också eller längst ner i ditt webbläsarfönster. Klicka på den för att extrahera filen med ditt extraheringsprogram, till exempel winrar eller unrarx. 


 


Sedan lägger jag .packagefilen som jag får ut i package-mappen i mods-mappen i Sims 3:mappen (många mappar där.^^) Nästa gång jag startar upp mitt spel kommer poserna att finnas där. 

Du märker att de finns där genom att det kommer upp en liten ruta när du startar ditt spel, som talar om vilka mod scripts som är installerade.


 


Tada!


Behöver ni hjälp eller inte förstår är det bara att fråga i kommentarerna! :)


ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 09:01

Hej på er! 

Idag är det måndag och inte så roligt väder ute. Förutom att vaccinera min hund, samt ta ut henne några gånger om dagen så ska jag bara sitta inne idag, spela Sims och dricka te. ^__^ Ska bli så skönt efter flyttstädningen vi höll på med hela helgen. 

Idag kommer också gameplayen om Emily Rose ut, jag såg i min blogg att jag missade det i fredags. Så den delen kommer ut idag. 


Annars får ni ha en bra dag idag.   

Av Nessie Ludanyi - 21 april 2013 20:49

(Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!)


Tack alla som tävlade! Ni som inte vann, misströsta inte, det kommer att komma nya tävlingar och absolut fler sim points-tävlingar. Håll utkik framöver! ^___^ 


Grattis till Nea, som vann denna tävling!


Kram, 

NessieAv Nessie Ludanyi - 21 april 2013 15:05

Vill bara säga att idag avgörs min Sims tävling där du kan vinna tusen sim points! Jag annonserar vinnaren ikväll och kontaktar denna på sin egna blogg. Så håll utkik bland dina kommentarer! :) du kan tävla fram tills ikväll, sedan annonserar jag en vinnare!
Kram nessie

Av Nessie Ludanyi - 21 april 2013 11:46

Idag är det söndag, vilket innebär att denna blogg funnits i cirka en vecka. Nu gäller det bara att fortsätta ;) det är ju så kul, både att blogga och spela Sims. Jag hoppas att ni tycker att det har varit roligt också att läsa!
Idag är det flyttstädning som gäller och inte mycket spelande. Inlägg kommer dock att komma upp som vanligt under dagen.

Var på Ica maxi i fredags och hittade Sims 2- nattliv för 99kr. Har letat hur länge som helst efter det så det var otroligt kul! Är väldigt nöjd och glad. ^_^ Nu ska jag bara försöka utöka samlingen. Tyvärr kan jag inte spela på min Mac, men vi har ett gäng pc hemma som ska gå att spela på. Det blir lite Sims 2-spelande i veckan tror jag :-)

Av Nessie Ludanyi - 20 april 2013 22:55

     

Tog lite foton på min sim Kara (som jag gjorde om lite i Create a sim). Hon går på universitet just nu! ^___^ 

med detta säger jag godnatt   Vi hörs imorgon! 

Av Nessie Ludanyi - 20 april 2013 18:27

Fick en förfrågan om var håret kommer ifrån i min header. Svaret är från: Universitetsliv! Det är den senaste expansionen och den måste man ha för att just det håret ska fungera. Har du inte universitetsliv och vill ha sådant hår ändå, finns det liknande alternativ på två ställen som jag har grävt fram. 


Den ena är här: 


  

Klicka på bilden för att komma till nedladdningssidan! Här står det om hur du installerar .sims3pack-filer i ditt spel.


Sedan finns det ett annat hår som är lite mer komplicerat att ladda ner och det är det jag tänkte lära ut i detta blogginlägg. Det finns en hel del bra guider på engelska, men om man tycker engelska är svårt eller inte förstår så kan det vara bra med en svensk guide.


Håret ser ut såhär:Och kan laddas ner om man klickar på bilden för att komma till nedladdningssidan. Filen är i .package-format och det krävs en liten annan metod för att ladda ner, än för Sims3-pack, som jag visade i förra guiden.


Följ dessa enkla steg för att installera håret ovan: 

 

1. Gå till Sims 3-mappen i "Mina dokument" på datorn.

Du hittar den på följande sätt: 

  • Windows XP: C:\Documents and Settings\\My Documents\Electronic Arts\The Sims 3\
  • Windows Vista/7: C:\Users\\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\
  • Mac OS: /Users//Documents/Electronic Arts/The Sims 3/


2. Gå till den här sidan och ladda ner något som heter Frameworksetup.zip, du hittar den nästan längst upp på sidan och nedladdningsknappen är blå. Högerklicka på download-knappen och välj "spara länk som..." Spara till Sims 3-mappen som du öppnade innan. 


3. Extrahera filen. För att göra det behöver du ett program för detta, till exempel Winrar (PC) eller Unrarx (Mac). En ny mapp kommer att dyka upp, som heter Mods. Dubbelklicka på den. 


4. Kontrollera att din Mods-mapp innehåller två mappar som heter Overrides och Packages och en fil som heter Resource.cfg Dubbelklicka på mappen Packages för att öppna den. 


5. Kontrollera att mappen Packages har följande filer inuti: NoBuildSparkles.package, and nointro.package

Detta kommer att stänga av introt till ditt spel!

 

För att ladda ner håret nu, så är det bara att klicka på "download"-knappen på den här sidan, spara filen till hämtningsmappen och extrahera den till Packages-mappen i Mods-mappen som ligger i Sims 3-mappen. Den bör finnas i ditt spel nästa gång du startar det. 

 

Behöver du hjälp eller var instruktionerna inte tydliga nog? Skriv till mig i kommentarerna så ska jag försöka ordna detta. Jag kan tänka mig att visa i en video eller så, om någon inte skulle förstå. 

 

Lycka till! 

 

 


Min sim Kara Duncan med ett av håren!

 


Gilla Nessies Sims På Facebook!

 

Aktuella tävlingar

Just nu finns det ingen tävling! Kika tillbaka senare!

Jag heter Jessnoomie på The Sims 3.com, bli gärna vän med mig där! :) 

 

 

Translate this blog

Följ mig med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Välkommen!

 

Jag heter Nessie och är 22 år. Jag skapade den här bloggen för att jag vill dela med mig av mina sims-tips. Hoppas Du finner bloggen intressant!

Kram, Nessie

Fråga mig om Sims!

3 besvarade frågor

Besök simsforumet!

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<<
April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Light Green Pointer

Sims är ett varumärke som tillhör Electronic Arts, inc och Maxis. Alla bilder som syns i bloggen är bilder jag själv tagit i mitt spel, utom plumboben som syns i menyn.

Följ mig på tumblr!

 

Besökstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se