Bloggen om Sims

Alla inlägg under april 2013

Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 13:00

 


Första delen om Emily Rose är här. Emily är en tjej från stan som har kommit till det lilla samhället Riverview för att ta över sina föräldrars hus efter deras död. Huset är litet och mycket trångt, men det gör inte Emily någonting som bor ensam. Än så länge. Direkt när hon flyttar in börjar hon jobba på att skulptera en staty, eftersom hon inte har några pengar och inget jobb. Hon behöver köpa möbler och då får hon en idé om att skapa statyer och sedan sälja för dyra pengar. Men hon har inte direkt någon erfarenhet, så därför övar hon och övar. Hon står hela dagen ute på gården och blir varm och svettig eftersom det är sommar och solen skiner. Ibland känns det lite som att hon vill ge upp men... Efter lite övning har hon lärt sig grunderna i skulptering. Yay! Det får henne att se ljust på framtiden, kanske kan hon  få sin staty såld i alla fall?     


  Lite senare kom en granne förbi för att hälsa på Emily. "Jag kände dina föräldrar!" säger hon nämner sedan att hon gör karriär som politiker bland annat. Emily kan inte komma ihåg att hon har sett henne förut, men bestämmer sig för att inte säga någonting så att grannen inte märker att Emily inte känner igen henne. De pratar lite i alla fall och Emily får reda på att grannen är både vänlig och karismatisk. 


  Emily skapade en stol värd 31 simdaler. Den ser fin ut...... Och verkar också bekväm! Men pengar behöver man alltid så därför bestämmer sig Emily inte för att behålla stolen, hon  vill istället bygga sitt drömhus och uppnå sin dröm om att bli en riktig konstnär. Man måste börja någonstans så därför blir stolen såld.Efter lite skulpterande bestämmer hon sig för att måla en stund för att förhoppningsvis lära sig grunderna i målning också.Dock hinner hon bli hungrig innan hon lär sig grunderna i målning och det är dags att gå in och laga mat. Macaroner med ost, mums! Kvällen kommer och det blir mörkt. Efter maten vill hon gå och lägga sig.Efter att ha ätit inne på toaletten eftersom inte har några möbler att sitta på, kryper hon ner i den sköna sängen som hon köpte innan hon flyttade in. Hon somnar på en gång och förhoppningsvis drömmer hon fina drömmar. Godnatt Emily, vi ses i nästa gameplay!


Nästa gameplay kommer ut på fredag. Håll utkik då och hoppas att detta var rolig läsning! :)         

ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 11:51


Har gjort en söt sim som jag kallar för Emily Rose. Hennes klänning i 50-tals-stil kommer från The Sims Resource och kan hittas HÄR. Håret kommer från samma sida och kan hittas HÄR.


Emilys egenskaper är att hon är konstnärlig, bra på att skulptera, hopplös romantiker, överkänslig och avant garde. Hon älskar konst i alla dess former, men det ska vara lite fint och inte vad som helst. ;) Hon vill bli Da Vincis arvtagare och bemästra uppfinnarfärdigheten, målarfärdigheten och skulpteringsfärdigheten.

Jag tänkte ha en gameplay med henne i text och bild-form där ni får följa med på hennes äventyr. Målet är att hon ska få en degree från Konst-universitetet samt uppfylla sin livslånga önskan. När hon har gjort det är gameplayen slut. Jag tänkte lägga upp den här gameplayen två gånger i veckan, på måndagar som idag och fredagar. Hoppas ni kommer tycka att det är rolig nöjesläsning! 

ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 07:52


Hoppas att ni mår bra.   

 Idag är jag uppe tidigt för att jag ska till tandläkaren... Jag är livrädd för tandläkaren, haha. Tycker det är superläskigt att någon ska rota i min mun, det  är därför jag har undvikit tandläkaren i några år. Det och att jag inte haft råd förrän nu. 

Ovanför ser ni min fästman i Sims-version som lagar mat på universitetet. Jag har gjort både han och mig i sims-version, mn det är bara han som är på universitet. Jag tänkte att han skulle få en degree/examen/betyg (jag har mitt sims på engelska, så det är svårt att veta vad den svenska översättningen är. ^^) i teknik så det kämpar jag med nu. Jag har redan varit på universitet en gång och behöver bara gå dit en gång till så är jag klar sedan. Det ska bli skönt för det känns som att jag redan har utforskat det mesta med student-grejerna nu. Han har uppnått högsta nivån av nörd-influens i alla fall och har blivit erbjuden ett jobb som spelutvecklare, vilket han tackade ja till. Jag hoppas att det fortfarande är så när han kommer tillbaka, eftersom Viktor (min fästman) utbildar sig till spelutvecklare på riktigt så tyckte jag att det var lite kul. ^__^ 


Nu ska jag göra mig iordning inför tandläkarbesöket. Önska mig lycka till! ^^

Av Nessie Ludanyi - 14 april 2013 19:04

Fick en förfrågan om jag inte kunde skriva hur man laddar ner saker till the Sims 3 och visst kan jag göra det. 

Att ladda ner saker till Sims är kul och enkelt. Du kan dels göra det via olika nedladdningsidor, såsom Mod the Sims eller The Sims Resource och du kan göra det via Sims 3:s officella hemsida. Jag rekommenderar den officella hemsidan till den som vill börja ladda ner saker till sina simmar och även the Sims Resource, då dessa är enkla att börja med. 


Detta är en nybörjarguide som visar hur du laddar ner .sims3pack-filer till Sims. Hur man gör på andra sätt visar jag i en annan guide lite längre fram. 


Att ladda ner via den officella hemsidan: 

För att kunna göra detta måste du vara medlem på Sims 3:s offciella hemsida!

Det finns gratisinnehåll, men annars så kostar det pengar. För pengarna köper du Simpoints (du kan köpa upp till 24000 simpoints) som du sedan använder till att ladda ner världar, hår, kläder, föremål, med mera. Det finns också Exchange-tjänsten, där spelare själva har gjort simmar eller föremål man kan ladda ner. 


Du köper simpoints genom att gå in på den officella hemsidan, klicka sedan på Store och köp Simpoints. Du kan köpa via mobiltelefonen eller bankkort/paypal eller betalningskort som du köper via Gamestop eller liknande spelbutiker. 

När du sedan har dina simpoints och vill köpa ett föremål, klickar du bara på det och bekräftar att du har Sims 3 installerat genom att klicka i rutan som poppar upp. Sims-launchern (startprogrammet) kommer att komma upp och där läggs ditt föremål automatiskt. Det är inte alltid så, men ibland måste du markera föremålet och trycka på "installera" för att föremålet ska lägga sig i spelet. 


Att ladda ner via nedladdningssidor: 

Jag väljer att visa hur man laddar ner föremål till sitt spel genom TSR (The sims resource), som jag djupt rekommenderar eftersom den hemsidan är så bra! Det fungerar i stort sätt på samma sätt på nästan alla nedladdningssidor gällande sims 3, eftersom de flesta är i sims3pack-format som lägger sig direkt i startprogrammet. Det gör det enkelt att installera! 


1. Gå in på TSR

2. Bli medlem- det är gratis. Du kan betala pengar för att få ladda ner subscriber-föremål, men det finns massor av gratis saker också. 

3. Välj ut ett föremål som du tycker om, jag väljer ett hår som jag tycker är fint.   

 


4. Klicka på download-knappen som finns under bilden på själva sidan. 

 

5. Filen laddas ner som en sims3pack-fil i din hämtningsmapp eller lägger sig längst ner i ditt webbläsarfönster. Klicka på filen för att öppna upp startprogrammet och installera filen. Sims 3pack-filer kan du skilja ifrån andra filer genom att de har den gröna diamanten på sig. 


 

6. I startprogrammet installeras filen automatiskt, om inte, klicka på den och tryck på installera. Du kan göra detta samtidigt som spelet är igång och behöver inte starta om det efteråt för att få in dina nedladdade saker. Överst på sidan på bilden ser du mitt nedladdade hår. Det har installerats automatiskt, vilket betyder att jag nu kan använda det i spelet. Låt oss pröva: 


 


Tada! 

Såhär fungerar det när man laddar ner saker till The Sims! Hoppas det var lättförståeligt, annars får ni hojta till bland kommentarerna så förklarar jag mer! :) 

Av Nessie Ludanyi - 14 april 2013 17:10

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


För att fira denna bloggs uppstart tänkte jag göra en liten tävling! Ni tävlar om hela tusen simpoints att spendera i Sims 3-store, där man kan hitta mycket fint till sina simmar. 


 

 

För att delta i tävlingen måste du göra följande: 


- Skriv ett blogginlägg i din blogg där du skriver att du deltar i Nessies Simsblogg's tävling och varför just Du ska vinna 1000 simpoints. Du ska givetvis länka till min blogg i inlägget. 

- Kommentera min blogg när du har skrivit inlägget och länka till det så att jag kan se det. 


Det är allt du behöver göra för att delta i tävlingen om 1000 simpoints. Jag kommer att dra en vinnare på söndag nästa vecka. :) 


Lycka till!

Kram, 

NessieAv Nessie Ludanyi - 14 april 2013 16:08


Jag hoppas att Du ska trivas på den! 

Jag bloggade här förut på Bloggplatsen under namnet Hippieflickan, men lade ner bloggen av en rad olika privata anledningar. Nu är jag tillbaka med en simsblogg för att dela med mig av mina tips! Jag har sims-spelat sedan 2007 och älskar The Sims. Jag har också skapat alldeles nyligen ett Sims-forum för oss Sims-älskare. Kika gärna in på den HÄR. 

Annars är jag en vintage-nörd, sagofantast och fritids-författare. Jag hoppas att Du kommer att tycka om mina inlägg! Bloggen uppdateras kontinuerligt minst tre gånger om dagen, så lägg denna blogg på minnet! ^___^ 

Kram! 

Nessie


Tidigare månad - Senare månad

Gilla Nessies Sims På Facebook!

 

Aktuella tävlingar

Just nu finns det ingen tävling! Kika tillbaka senare!

Jag heter Jessnoomie på The Sims 3.com, bli gärna vän med mig där! :) 

 

 

Translate this blog

Följ mig med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Välkommen!

 

Jag heter Nessie och är 22 år. Jag skapade den här bloggen för att jag vill dela med mig av mina sims-tips. Hoppas Du finner bloggen intressant!

Kram, Nessie

Fråga mig om Sims!

3 besvarade frågor

Besök simsforumet!

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<<
April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Light Green Pointer

Sims är ett varumärke som tillhör Electronic Arts, inc och Maxis. Alla bilder som syns i bloggen är bilder jag själv tagit i mitt spel, utom plumboben som syns i menyn.

Följ mig på tumblr!

 

Besökstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se