Bloggen om Sims

Senaste inläggen

Av Nessie Ludanyi - 24 april 2013 09:28

 

   

Ansiktet bakom denna blogg heter Nessie och är 22 år. Men det vet ni ju redan. ^_^ Det jag tänkte göra var att berätta lite om mig, berätta vem det är som skriver denna blogg egentligen. Själv uppskattar jag när man får lära känna bloggaren och få sig en bild av vem det är som skriver inläggen. Så här kommer en utförligare presentation av mig: 


Jag är ett decemberbarn, ett fantasifullt sådant. Jag älskar att skriva och har gjort det så länge jag kan minnas. Redan som väldigt liten hittade jag på karaktärer och skapade historier och sagor. Skapandet har jag på senare tid tagit till nya höjder och nu både syr, målar, fotograferar och skriver jag. Jag håller på att skriva en bok, ett relationsdrama bland tonåringar. Jag hoppas få klar boken till sommaren, även om det är mycket jobb! 

Bloggar har jag haft flera stycken av. Min allra första blogg skapade jag redan som 13-åring. Jag har tidigare bloggat på Bloggplatsen under namnet Hippieflickan, som var en spelblogg. Men jag lade ner den på grund av att jag började må väldigt dåligt och helt enkelt inte hade ork att skriva. Nu har det gått ett tag och jag känner mig redo för en spelblogg igen, fast denna gång om enbart the Sims!

Åh, the Sims.... Jag har spelat sedan jag var omrking 16-17 år, det var en kompis som introducerade Sims för mig. Då var det Sims 2 som gällde och jag spelade mig tokig, så kul tyckte jag att det var. Min allra första sim var en version av mig, men hon dog efter några speldagar då jag hade skapat en hel familj till henne och hon blev bortprioriterad när jag tog hand om dem andra. Numera har jag lärt mig att styra alla samtidigt, haha. 


Jag jobbar eller pluggar ingenting på dagarna, utan jag är sjukskriven. Varför jag är det behöver jag inte dela med mig av (det är ganska komplicerat). Jag tillbringar hela dagarna med att blogga, skriva på min bok, sy och en massa annat. Jag syr nästan alla mina kläder själv.

Å ena sidan är jag en hippie som syr sina egna kläder, tycker om att vara ute i skogen och sommaren, men å andra sidan är jag en riktig nörd som gärna är inne och spelar spel. Jag tycker också mycket om att fundera på saker, är lite av en ensamvarg och att gå långa promenader. 

Och så älskar jag sagor! Gärna Alice i underlandet, det är min favorit. Drömmer om att bli en riktig sagotant och skriva egna sagor... ^___^ Jag älskar också Japan, anime och manga. 


Detta var lite om mig. ^___^ Svårt att veta vad jag ska skriva mer, men nu har ni i alla fall en liten bild av vem denna skribent är. 

Kram! 

Nessie

ANNONS
ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 23 april 2013 13:30


Här är trailern för den nya världen som kommer till Sims 3 store snart. Den kommer att heta Dragon Valley och det kommer att finnas drakar i den. Jag längtar jättemycket, tycker att det är så häftigt och gud vad jag längtat efter något sånt här! :) 

Av Nessie Ludanyi - 23 april 2013 12:51

     

I september kommer det att komma ut ett nytt prylpaket till Sims 3 som kommer att heta Movie stuff pack. Det är kläder och prylar inspirerade från olika filmer. Som ni ser på skisserna (som är printscreenade från livestreamen som dyker upp i ett inlägg senare idag) så ser det mycket lovande ut! Av Nessie Ludanyi - 23 april 2013 11:07

Isims Sverige har skrivit massor med nytt om expansionspaketet Semesterparadis som lanseras den 27:e juni (titta nedräknaren på sidan av bloggen för att se hur många dagar det är kvar!) och jag tänkte dela med mig av lite fakta här som jag har läst! 

         

Hotell 


Simmarna kommer att kunna äga och sköta ett eget hotell. Ju mer stjärnor hotellet får, desto mer populärt blir det. Du kan köpa en hotelltomt via kartmenyns knapp, genom att klicka på hotellets väggar eller genom fastighetsknappen via datorn eller telefonen. 

Simmar som besöker hotellet kommer att kunna recensera det, utefter hur bra de tycker att det är. Du kan använda betygssystemet med stjärnor för att se vad dina gäster tycker om ditt hotell och lägga till roliga aktiviteter, anställa servicepersonal eller ställa in kvalitetsnivåer.  Alla beslut kommer att påverka populariteten och framgången eller undergången för ditt hotell. 

Man kan äga flera hotell i en stad och dina simmar kommer att kunna övernatta gratis på hotellet. 

Ett hotell är en allmän tomt och ett krav för det är att du placerar ut ett så kallat hotelltorn, där gästerna kan sköta sina behov. De kommer att finnas i fyra olika modeller som du kan uppdatera två gånger. Uppdatering ger tillgång till nya saker, som till exempel ett spa. 

Från receptionsdisken (som varje hotell såklart behöver) anställer du och avskedar personal, ändra deras uniform, ändra prislistan, arbetsskiften eller stänga hotellet. Från recensionspanelen kan du se vad andra simmar tyckte om ditt hotell och ta ut pengar som du tjänat. Här kan du också köpa myggsprej. 

Dina simmar kan även semestra på hotell och behöver inte äga ett för att göra det. 


Isla Paradiso...


...Kommer den nya världen att heta! Det är en hemvärld där du kan skapa eller flytta in en familj. Det finns ännu ingen fakta om man kommer att kunna resa dit från en annan värld. I Isla Paradiso finns det tre hotell när du startar ett nytt spel och du kommer att kunna upptäcka nya öar som gömmer sig i dimma, som sedan blir privata tomter som du äger. 


Skapa-en-sim

 


Först av allt- mina förhoppningar stämde! Man kommer att kunna vara en sjöjungfru i Semesterparadis, som en ny övernaturlig varelse. Yay! *gör en glad dans*

Det kommer också att finnas nya tatueringar, såsom ankare, bläckfisk och sjöjungfru. 


I havet


Simmarna kan redan simma i havet, det har vi ju sedan Årstider släpptes, men nu kommer de att för första gången även kunna simma under det! Havsbotten kommer att vara mycket detaljerad och innehållsrik och det finns även en grotta där det kan komma ut sjömonster. Det är också ett nytt woohoo-ställe. 

Simmarna kommer också att kunna åka husbåt, roddbåt, vattenscooter, med mera på vattnet. Husbåtar kan ha en källarvånining och fem våningar ovanför. De grunderna kommer att komma i olika storlekar, men inte lika stora som en fullstor tomt. Husbåtsskrov finns också formade som riktiga båtar. Det kommer också att finnas nya pålade grunder som gör att simmarna kan bygga hus hälften på vatten och hälften på land. 


Badvakt kommer att vara en ny karriär för simmar. Det finns också nya sätt att dö på och det är om luften tar slut i gasbehållaren då simmarna dyker på havsbotten. 


På Stranden 


Vuxna kommer att kunna lära småbarn att simma. Simmarna kan solbada, samla snäckor eller hitta mystisk flaskpost vid stranden. Nytt är att man kommer att kunna ligga på mage och läsa böcker på badhandduken. På vattnet kommer simmarna att kunna åka runt på vattenscooter, med mera och upptäcka nya öar, skatter, med mera. 


Privata tomter

Privata tomter är en ny grej som introduceras i Semesterparadis och det är att simmarna kan äga många hem samtidigt. Du kan till exempel bo både på en husbåt och en vanlig tomt. Det är dock oklart hur detta kommer att fungera. 


Det här är bara ett urval på vad som händer i Sims 3 Semesterparadis. Jag rekommenderar att läsa ISims Sveriges artikel, som den här informationen är hämtad ifrån. :) 


Har du frågor? Ställ dem bland kommentarerna så ska jag försöka svara så gott jag kan!Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 18:50

 


Jösses vad jag saknar den expansionen alltså! Kom att tänka på det idag, varför finns det ingenting sådant till Sims 3? Det var jätteroligt ju! Visst finns det så att de kan ha intressen och så, men inte utstuderat som i Sims 2. Det är verkligen ett spel jag vill ha tillbaka i ny form. Jag har tyvärr inte denna expansion, men jag lär köpa det inom det närmaste. Tycker verkligen om den.   


Vilken sims expansion/prylpaket skulle du vilja ha tillbaka? 

Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 15:45

Dags för ännu ett gameplay med min sim Emily Rose! För att läsa del 1 klickar du här, om du är ny till gameplayen. 


 

När Emily vaknar upp från sin skönhetssömn är klockan tjugo över fem och det är fortfarande mörkt ute. Hon bestämmer sig för att slappa lite i sängen innan hon går upp och gör frukost. Idag ska hon fortsätta att tjäna in lite pengar så att hon kan gå på universitetet som hon drömmer om. Hon vill också lära sig målarfärdigheten, så hon funderar på att måla vidare på sin tavla idag. 


 

Efter ett tag när det börjar att ljusna bestämmer hon sig för att kliva upp ur sängen och laga mat i köket. Hungrig är bara förnamnet på vad hon känner just nu. 


   


"Våfflor låter gott", tänker hon, så det får det bli. Hon förbereder maten och är så duktig att hon lär sig grunderna i matlagning! 


 

Hon äter på toaletten igen. "Jag måste verkligen köpa en stol när jag har lite mer pengar!" tänker hon. Emilys pengastatus är just nu 399 simdaler. Hon behöver minst 1000 simdaler, det är hennes mål. Men egentligen vill hon inte köpa några möbler förrän hon vet att hon kan komma in på universitet. Och för det behöver hon mycket mer pengar. 


 

Efter maten diskar hon och duschar. Nu är hon redo för den nya dagen! 


 

Emily går ut i trädgården och börjar måla på en gång. Nästan sekunden efter att hon har lyft penseln lär hon sig grunderna i målning och får 750 poäng i livslång lycka. 


Efter en stund ringer telefonen. Det är en möjlighet som ger Emily en chans att åka till Kina för att leverera en målning. "Det låter spännande!" säger hon. "Det gör jag!" 

Nu vet hon plötsligt vad hon ska göra. Hon ska spara pengar så att hon kan åka till Kina innan hon påbörjar studier vid ett unviersitet. Få chansen att upptäcka någonting först. Kina har hon aldrig varit i, Emily har inte haft chans att resa överhuvudtaget. Hon tar tacksamt emot möjligheten och det känns genast väldigt roligt. "Nu ska jag bara få upp min målarfärdighet så att jag kan lämna över något riktigt snyggt!" tänker hon. 


 

Emilys tavla växer fram sakta men säkert och hon ökar ytterligare ett poäng i målandefärdigheten. 


   

Tada! Nu är tavlan färdig. Emily säljer den för 30 simdaler. Nu har hon 429 simdaler sparade. 


 

Efter hon har sålt tavlan är Emily så varm att hon måste gå in en stund. Där inne har hon en uppfinnarbänk som fanns i huset när Emily flyttade in, då hennes pappa var mycket förtjust i att greja med saker. Emily vill också lära sig uppfinnarfärdigheten. Det är en av hennes önskningar. Därför sätter hon igång och börjar greja. 


Efter några timmars grejande har hon lyckats skapa mojängen som syns på bilden ovan. Yay! Hon blir stolt över sig själv. Hon lär sig grunderna i uppfinnande samtidigt som hon får ytterligare 750 poäng i livslång lycka. Hon säljer mojängen för fem simdaler, nu har hon 434 simdaler. 


 

På kvällen är det dags att laga mat igen. Denna gång blir det makaroner med ost. Mums! Hon tjänar ett poäng i matlagning och kommer upp till nivå 2 på färdighetsskalan. Nu kan hon laga Grilled Cheese och Karlsson Carbonara. Hon äter som vanligt på toaletten och går sedan och lägger sig, trött efter en lång dag. Här slutar också dagens avsnitt av Emily Roses Gameplay. Vi ses i nästa avsnitt! 

Av Nessie Ludanyi - 22 april 2013 09:11

Fick en fråga igår om vad pose player är för något och hur man använder det. Det tänkte jag besvara nu i detta inlägg! :) 


Vad är pose player? 

Pose player är en mod som gör att simmarna kan ställas upp i olika poser. Det är jättebra för fotografier och Sims-historier genom att man ge simmarna lite olika uttryck och sådana saker.


Hur laddar man ner det? 


Först av allt behöver du förbereda ditt spel för att kunna ta emot moddar. Det gör du genom att följa dessa steg i det här inlägget.  

När du har gjort detta hittar du Pose player här. Det är också på denna sidan du kan hitta många poser, men du kan också hitta poser på andra sidor, till exempel här.


Du installerar pose player genom att extrahera filen (om det behövs, är den från början i en .package-fil behöver du inte extrahera den!) och lägga in den i Mods-mappen i Electronic Arts/Sims 3-mappen. 


Ladda ner poser 

Jag rekommenderar Mod the sims för att ladda ner poser. Du klickar helt enkelt på downloads/Sims 3 och sedan skriver du i pose i sökrutan. Då kommer det upp massor av fina poser! Låt oss ladda ner en tillsammans: 


Jag vill ladda ner de här fina poserna från Mod the sims. 

Då klickar jag på download, kollar så att poserna är kompatibla med mitt spel (Det ser du längst ner på sidan vilka spel som behövs för att poserna ska fungera). Längst ner hittar jag också rar-filen som jag ska ladda ner. 

 


Längst ner i hämtningsmappen hittar jag mitt pose pack. Den kommer lägga sig i din hämtningsmapp också eller längst ner i ditt webbläsarfönster. Klicka på den för att extrahera filen med ditt extraheringsprogram, till exempel winrar eller unrarx. 


 


Sedan lägger jag .packagefilen som jag får ut i package-mappen i mods-mappen i Sims 3:mappen (många mappar där.^^) Nästa gång jag startar upp mitt spel kommer poserna att finnas där. 

Du märker att de finns där genom att det kommer upp en liten ruta när du startar ditt spel, som talar om vilka mod scripts som är installerade.


 


Tada!


Behöver ni hjälp eller inte förstår är det bara att fråga i kommentarerna! :)


Gilla Nessies Sims På Facebook!

 

Aktuella tävlingar

Just nu finns det ingen tävling! Kika tillbaka senare!

Jag heter Jessnoomie på The Sims 3.com, bli gärna vän med mig där! :) 

 

 

Translate this blog

Följ mig med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Välkommen!

 

Jag heter Nessie och är 22 år. Jag skapade den här bloggen för att jag vill dela med mig av mina sims-tips. Hoppas Du finner bloggen intressant!

Kram, Nessie

Fråga mig om Sims!

3 besvarade frågor

Besök simsforumet!

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Light Green Pointer

Sims är ett varumärke som tillhör Electronic Arts, inc och Maxis. Alla bilder som syns i bloggen är bilder jag själv tagit i mitt spel, utom plumboben som syns i menyn.

Följ mig på tumblr!

 

Besökstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se