Bloggen om Sims

Senaste inläggen

Av Nessie Ludanyi - 16 april 2013 17:51


Möt min sim Luna Cavender! Hon bor i Appaloosa Plains och vill helst av allt bli en femstjärnig kock. Hon är också första inlägget i färdighets-special, som jag kommer att blogga om varje tisdag framöver. Varje tisdag tar jag alltså upp en ny färdighet och först ut är matlagningsfärdigheten!

Matlagningsfärdigheten är en färdighet som helt enkelt övar din sim i att laga mat. Det är en färdighet som du får nästan automatiskt när simmen blir hungrig och måste laga någonting att äta (såvida du inte är en skräpmats-junkie och bara beställer hämtpizza ;)). Vana simsare vet att matlagningsfärdigheten går ofta hand i hand med trädgårdsfärdigheten, men den kommer vi att titta närmare på nästa tisdag.


Varför matlagningsfärdigheten är bra: 


- Simmen lagar godare och godare måltider.

- Man kan köpa recept i bokhandeln och till exempel göra Ambrosia (en slags kaka som ger simmen en mängd fördelar, bland annat väcka upp en död sim eller att simmen börjar åldras om i sin åldersgrupp på nytt, men det ska vi titta närmare på senare då det kräver ett eget inlägg och inte bara matlagningsfärdigheten).

- Simmarnas humör blir bättre av bättre lagad mat.  


Egenskaper som gynnar matlagningsfärdigheten: 


- Natural cook/naturlig kockbegåvning (har lite svårt att översätta det på svenska, ni får ha överseende! Hoppas ni hittar ändå!). Gör så att simmen lär sig matlagningsfärdigheten snabbare än andra simmar, simmen kommer aldrig starta en brand när han eller hon lagar mat, kommer aldrig bränna mat och kan göra mat av högre kvalitet snabbare än andra simmar. 

- Bookworm/bokslukare. Eftersom simmen har möjlighet att köpa och lära sig nya recept så är denna färdighet bra då det går snabbare att läsa böcker med denna egenskap. 

- Eco friendly/Miljövänlig: Gör så att simmen endast äter ekologisk mat. Obs! Inte nödvändig egenskap, men kul att ha för den äkta känslan av riktig kvalitetsmat. 

- Fiskefärdigheten


De olika nivåerna och vad man lär sig på varje nivå: 


 

Nivå 1: 


För att börja laga mat trycker du antingen på kylskåpet eller spisen och väljer ett alternativ. Det finns frukost, lunch och middag att välja mellan beroende på vilken tid på dygnet det är. Simmen kommer att ta fram och förbereda för den aktuella måltiden, till exempel våfflor som Luna valde att göra till frukost. 


  

Den blå mätaren fylls upp när simmen börjar laga mat och indikerar att simmen lär sig något. Det tar ungefär två till tre måltider för simmen att fylla mätaren och komma vidare till nästa färdighetsnivå. Det finns tio färdighetsivåer.

I första nivån händer det inte så mycket mer än att din sim lär sig grunderna i matlagning. 
  

Det är inte bara vid spisen du lär dig laga mat- din sim kan också lära sig matlagning genom att läsa böcker inom ämnet!


Nivå 2: Det finns två nya maträtter i nivå 2. Grilled cheese och gopy carbonara. 


Nivå 3: Nu kan du köpa nya recept i bokhandeln! I bokhandeln finns det många recept att välja bland, se bara till att själva receptet matchar din sims färdighetsnivå. Till exempel är du på nivå 3 kan du ännu inte laga mat som ligger på nivå 5. 


Nivå 4: Din sim kan nu laga spagetti och sushi. Det är också en bra idé att ta en titt på fiskefärdigheten, som kan vara bra att ha när man är kockbegåvning! 


Nivå 5: I den här nivån kan man göra Stu Surprise, en maträtt där man använder gamla ingredienser. Fortsätt också titta i bokhandeln efter fler maträtter. 


Nivå 6: I den här nivån kan simmen laga hamburgare. 


Nivå 7: I den här nivån lär simmen sig att laga lime pie. 


Nivå 8: Nu kan simmen laga grilled salmon (ursäkta engelskan, men har mitt Sims på engelska!) 


Nivå 9-10: I nivå 9 kan simmen laga french toast och dim sum. I sista nivån (10) kan simmen förbereda rätten Lobster Thermidor. 


Det finns en mängd andra rätter som din sim automatiskt lär sig också, såsom varmkorv till exempel. Utforska! Din sim kan också lära sig att laga mat genom att ta lektioner i staden på någon av restaurangerna. 

Ha kul med matlagningsfärdigheten, lär dig nya recept och våga exprimentera i köket med din sim. Dessutom kan du delta i olika utmaningar som poppar upp via mobiltelefonen när det ringer ibland. 


Det var lite grundläggande fakta om matlagningsfärdigheten i The Sims 3. Är det någonting du önskar att jag går djupare in på eller glömt att ta upp, kommentera gärna så ska jag försöka att blogga om det! :) 

ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 16 april 2013 16:37

 Idag är dagens specialare i Sims 3 store junisetet 2011 som innehåller seten Modern komfort för sovrum och badrum samt setet Vardagskläder- Heta sommardagar. Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet! 


Klicka här om du vill ha hjälp med att ladda ner saker från Store. 


ANNONS
Av Nessie Ludanyi - 16 april 2013 11:44

Det är många som undrar hur man gör när man ska göra en tonårssim gravid. Det finns ett antal moddar till detta, men du kan faktiskt göra det helt utan moddar också genom några enkla steg. 


     


Såhär gör du en tonårssim gravid i Sims 3: 

 


1. Först av allt behöver du två ungdomssimmar. De ska vara romantiskt involverade. Gör så att deras relation förbättras på den romantiska fronten genom att göra interaktioner såsom "kyss" eller "hångla" tills "försök skaffa barn" kommer upp som alternativ. Välj då detta. 


2. När de går till sängen och just ska gå ner mellan lakanen, pausa då spelet. Tryck upp fuskrutan genom att trycka ctrl+shift+c och skriv testingcheatsenabled true i den blå rutan som kommer upp. Shift-klicka sedan på din tjejsim och välj alternativet "ändra i skapa en sim"/"edit in create a sim". Gör om henne till tonåring när du kommer till skapa en sim. Du kan göra likadant med killen om du vill. 


3. Tryck på play igen och låt dem göra sitt i sängen. När du hör vaggvisan vet du att din sim är gravid. Om inte, repetera stegen för att göra henne gravid. Tänk på att du måste ändra tillbaka henne till ungdom om "försök skaffa barn"-alternativet ska komma upp igen. 


4. Din sim kommer att kräkas och sedan bli gravid. Se till att hon har kläder på sig som man kan ha gravidmage i, annars finns det risk för att hon blir osynlig. 


5. Tonårssimmen kommer att fortsätta att gå i skolan under hela sin gravididet och hon kan inte föda på vanligt sjukhus. 


Det finns vissa varningar med att göra på detta sätt. Dels kan hon bli osynlig och även frysa fast när det är dags att föda barn. Använd detta med försiktighet och glöm inte att stänga av fusken när du använt klart dem. Du stänger av testingcheatsenabled true genom att skriva in testingcheatsenabled false i fuskrutan.

 

Lycka till! :) 

 


Av Nessie Ludanyi - 16 april 2013 08:54

God morgon!

Jag kämpade med videon hela kvällen igår, men det krånglade så mycket att jag får göra ett nytt försök idag istället. Jag har allt inspelat material färdigt, det är bara ljudet som ska läggas på. Så förhoppningsvis kommer jag att publicera videon idag eftermiddag med nybörjarguiden. Det blir en sorts gameplay, som den med Emily Rose, men här kommer jag att förklara mycket mer vad jag gör och vad saker betyder och så vidare så att det ska vara lätt för en som inte är så sims-van att hänga med. 

Annars då? Jag har precis vaknat och ska förbereda för dagen genom att gå ut med min lilla vovve. Jag har en svart dvärgpudel på fyra år som ligger och sover bredvid mig just nu. Sedan får vi se vad som händer, ska i alla fall träffa mamma och syster idag och gå på ett köpcentrum vi har här i Jönköping. Ska bli mysigt. :) 


 

Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 18:09

Jag håller på att förbereda ett inlägg med en Sims 3 gameplay för nybörjare. Det är en video där jag går igenom några av Sims 3:s grunder, allt ifrån till hur man skapar en sim till hur man spelar. Den kommer att komma upp direkt efter att jag har kommit hem, för nu ska jag iväg med mamma. Så vi hörs lite senare.   


  Bjuder på en bild på mig, såhär ser jag ut för er som inte sett. ^__^ 


Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 15:19

  

Klicka på plumboben för att komma till forumet! 


Jag har precis startat ett Sims-forum, som är tänkt att fungera som ett diskussionsforum där vi umgås, diskuterar och såklart pratar om The Sims. Det finns mängder av redan etablerade Sims-forum på nätet och det kan vara svårt att välja, men väljer du att bli medlem hos mig utlovar jag trevlig stämning och massor av skoj som väntar. Jag tänkte bland annat att vi kan ha Sims-träffar, där vi träffas, pratar The Sims och spelar såklart. Det är en vision jag har, samt att jag kommer att/vill ordna tävlingar, precis som här i bloggen, där man kan vinna fina priser och såklart mycket annat skoj. Men innan dess vill jag gärna samla ihop lite medlemmar, så jag tycker att Du ska ta chansen och bli medlem i vad som vi hoppas på blir världens bästa community! :) 

Forumet är under uppbyggnad, så vissa inlägg fattas som jag ska skriva idag och imorgon. Jag tycker ändå att det är värt det att bli medlem och kika in hos mig. ;) 

Kram!

Nessie


Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 13:00

 


Första delen om Emily Rose är här. Emily är en tjej från stan som har kommit till det lilla samhället Riverview för att ta över sina föräldrars hus efter deras död. Huset är litet och mycket trångt, men det gör inte Emily någonting som bor ensam. Än så länge. Direkt när hon flyttar in börjar hon jobba på att skulptera en staty, eftersom hon inte har några pengar och inget jobb. Hon behöver köpa möbler och då får hon en idé om att skapa statyer och sedan sälja för dyra pengar. Men hon har inte direkt någon erfarenhet, så därför övar hon och övar. Hon står hela dagen ute på gården och blir varm och svettig eftersom det är sommar och solen skiner. Ibland känns det lite som att hon vill ge upp men... Efter lite övning har hon lärt sig grunderna i skulptering. Yay! Det får henne att se ljust på framtiden, kanske kan hon  få sin staty såld i alla fall?     


  Lite senare kom en granne förbi för att hälsa på Emily. "Jag kände dina föräldrar!" säger hon nämner sedan att hon gör karriär som politiker bland annat. Emily kan inte komma ihåg att hon har sett henne förut, men bestämmer sig för att inte säga någonting så att grannen inte märker att Emily inte känner igen henne. De pratar lite i alla fall och Emily får reda på att grannen är både vänlig och karismatisk. 


  Emily skapade en stol värd 31 simdaler. Den ser fin ut...... Och verkar också bekväm! Men pengar behöver man alltid så därför bestämmer sig Emily inte för att behålla stolen, hon  vill istället bygga sitt drömhus och uppnå sin dröm om att bli en riktig konstnär. Man måste börja någonstans så därför blir stolen såld.Efter lite skulpterande bestämmer hon sig för att måla en stund för att förhoppningsvis lära sig grunderna i målning också.Dock hinner hon bli hungrig innan hon lär sig grunderna i målning och det är dags att gå in och laga mat. Macaroner med ost, mums! Kvällen kommer och det blir mörkt. Efter maten vill hon gå och lägga sig.Efter att ha ätit inne på toaletten eftersom inte har några möbler att sitta på, kryper hon ner i den sköna sängen som hon köpte innan hon flyttade in. Hon somnar på en gång och förhoppningsvis drömmer hon fina drömmar. Godnatt Emily, vi ses i nästa gameplay!


Nästa gameplay kommer ut på fredag. Håll utkik då och hoppas att detta var rolig läsning! :)         

Av Nessie Ludanyi - 15 april 2013 11:51


Har gjort en söt sim som jag kallar för Emily Rose. Hennes klänning i 50-tals-stil kommer från The Sims Resource och kan hittas HÄR. Håret kommer från samma sida och kan hittas HÄR.


Emilys egenskaper är att hon är konstnärlig, bra på att skulptera, hopplös romantiker, överkänslig och avant garde. Hon älskar konst i alla dess former, men det ska vara lite fint och inte vad som helst. ;) Hon vill bli Da Vincis arvtagare och bemästra uppfinnarfärdigheten, målarfärdigheten och skulpteringsfärdigheten.

Jag tänkte ha en gameplay med henne i text och bild-form där ni får följa med på hennes äventyr. Målet är att hon ska få en degree från Konst-universitetet samt uppfylla sin livslånga önskan. När hon har gjort det är gameplayen slut. Jag tänkte lägga upp den här gameplayen två gånger i veckan, på måndagar som idag och fredagar. Hoppas ni kommer tycka att det är rolig nöjesläsning! 

Gilla Nessies Sims På Facebook!

 

Aktuella tävlingar

Just nu finns det ingen tävling! Kika tillbaka senare!

Jag heter Jessnoomie på The Sims 3.com, bli gärna vän med mig där! :) 

 

 

Translate this blog

Följ mig med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Välkommen!

 

Jag heter Nessie och är 22 år. Jag skapade den här bloggen för att jag vill dela med mig av mina sims-tips. Hoppas Du finner bloggen intressant!

Kram, Nessie

Fråga mig om Sims!

3 besvarade frågor

Besök simsforumet!

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Light Green Pointer

Sims är ett varumärke som tillhör Electronic Arts, inc och Maxis. Alla bilder som syns i bloggen är bilder jag själv tagit i mitt spel, utom plumboben som syns i menyn.

Följ mig på tumblr!

 

Besökstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se